Dit najaar wil IOK starten met de verkoop van de kavels in de verkaveling Draeybomen in Morkhoven. In het binnengebied tussen de Schransstraat en de Doornstraat in Morkhoven, ten oosten van het houtbedrijf Hout Luyten. In dat gebied zijn ook nog andere projectontwikkelaars actief.

De firma Evillas uit Sint-Pieters-Leeuw gaat 23 eengezinswoningen bouwen en één appartementsgebouw. Het zijn loten voor vrijstaande en gekoppelde woningbouw. Het appartementsgebouw komt tegen de Molenstraat.

R. Deckers en Ludo Van den Broeck (CD&V) uit Morkhoven zijn tevreden met de eigenlijke IOK-verkaveling. IOK heeft de verkavelingsvergunning en een goedgekeurd wegtracé beet. Het gaat om een in totaal 65 woonsten. De aanleg van het wegtracé kan nog dit voorjaar starten, de verkoop van de kavels in het najaar. Daarvan zijn er 36 privépercelen en een 15-tal sociale koopwoning via de Kleine Landeigendom.

Ontwikkelaar Durabrik gaat in de toekomst nog in het gebied 54 percelen verkavelen. Er blijven daarna nog 20 door Evillas te verkavelen percelen over.

Register

Op dinsdag 17 februari om 10 uur opende de sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Zuiderkempen een register voor middelgrote woningen en appartementen. Kandidaat-kopers krijgen in volgorde van inschrijving in het register en op basis van hun binding met de gemeente de kans om een dergelijke woning te kopen.

Alle voorwaarden vind je op de website van de Kleine Landeigendom Zuiderkempen, Tongerlodorp 1 Westerlo, tel. 014-54 41 83 of www.klz.be.